Vermeend familiedrama blijkt procedurefout: man doodde muggen

mugDe politie Noordwest-Friesland heeft vanavond de man die al bekend is komen te staan als de massamoordenaar van Zweins alsnog op vrije voeten moeten stellen. De invrijheidstelling is een gevolg van een procedurefout. In de aangifte stond vermeld dat de man deze week – waarschijnlijk ten gevolge van de hitte in combinatie met zijn woonsituatie bij een paardenstal – tientallen neven van plan was te doden.

“Dan treden er automatisch procedures in werking”, legt een woordvoerder van het politiekorps uit. “Onze computer reageert automatisch op een combinatie van trefwoorden en gaf hierbij aan dat het mogelijk een familiedrama van de hoogste categorie betrof. De man is onmiddelijk door een arrestatieteam van huis gehaald en vastgezet. Pas na enkele dagen verhoor bleek dat de man, die steeds zijn onschuld bepleitte, inderdaad slachtoffer is geworden van taalverwarring.”

De vermeende massamoordenaar reageert verbolgen op de situatie. “Ik snap der neat fan. No wolle se my leauwe litte dat it om muggen gie. Mar miggen stekke net, dy slach ik noait dea. Ik doe geen vlieg kwaad”, sei ik noch tsjin de man, mar doe rekke dy hielendal fan it sintrum.”