In hele provincie geen smid meer te vinden

De Piet verklaarde een klein pepernootje in zijn achterband te hebben aangetroffen (foto: deondernemer.nl)
De Piet verklaarde een klein pepernootje in zijn achterband te hebben aangetroffen (foto: deondernemer.nl)

De politie heeft gisteren een uitgeputte Zwarte Piet van de weg gehaald. De man had nachtenlang met een lekke band door Friesland gedoold en werd ernstig onderkoeld en met uitdrogingsverschijnselen aangetroffen in de berm naast de N359 ter hoogte van Parrega.

Na op het buro enigszins op temperatuur te zijn gekomen is de Piet ter observatie opgenomen in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een politiewoordvoerder laat weten dat de knecht ondanks zijn zorgwekkende toestand goed aanspreekbaar was. “De Zwarte Piet vertelde ons dat hij uit fietsen ging, toen knapte zijn band. Hij moest toen wel lopen met de fiets aan de hand. Hij wilde naar een smid, om te zeggen tegen de smid: ‘ik geloof dat er in mijn achterband een klein pepernootje zit.'”, aldus de woordvoerder.

Het lukte de man echter niet om een smid te vinden. “Hij schijnt de hele regio tussen Workum en Leeuwarden te hebben afgelopen, maar kon nergens meer een dergelijke ambachtsman vinden. Dat hadden wij hem natuurlijk vooraf wel kunnen vertellen, dus heel handig is het niet van hem. Maar ja, dat heb je soms met tradities”, stelt de politievoorlichter.