Friezen vinden dat buien niet op één plaats moeten komen

De straten in sommige plaatsen blijven voorlopig blank (foto: rtvoost.nl)
De straten in sommige plaatsen blijven voorlopig blank (foto: rtvoost.nl)

De komst van regenbuien is dan misschien niet tegen te houden, het zijn er wel teveel tegelijkertijd. Dat vinden de meeste Friezen, blijkt uit een peiling van buro OpiNu. Om de overlast van de buien binnen de perken te houden, zouden ze beter moeten worden verspreid over de dorpen en steden. Ook zou er onderscheid moeten worden gemaakt tussen echte buien en geluksbuien.

We willen ze niet, we vertrouwen ze niet, we hebben last van ze. Ze komen met teveel tegelijk. Binnen de kortste keren bepalen ze ons straatbeeld. Dat zijn de meest voorkomende reacties van respondenten. Maar als ze dan toch niet tegen te houden zijn, laten we ze dan beter verspreiden over de woonplaatsen. Zodat niet een paar dorpen de volle laag krijgen en andere gevrijwaard blijven. Want plaatsen waar de buien nu vallen worden zwaar gedupeerd.

“Ze pikken onze banen in. Onze golfbaan konden we laatst urenlang niet bij, en ook de tennisbaan bleek vol water te staan”, aldus een inwoner van Beetsterzwaag. Een vrouw uit Menaam beaamt dit beeld, “maar in elk geval houden we onze straat blank, zo.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan