Zorgketen wil Friesland overnemen

 “Ongekend potentieel aan cliënten in de provincie”

(Foto: wauwel.nl)
(Foto: wauwel.nl)

 

Koud nadat verschillende zorggroepen zijn samengegaan tot enorme bestuurlijke koepels, maken de directies van deze organisaties zich al op voor de volgende slag: een overname van de complete provincie.

Nu Tellens wil samengaan met Plantein, en vorige week bekend werd gemaakt dat ook Nij Smellinghe/Pasana een fusie voorbereidt met Kwadrantgroep en Antonius, resten de partijen, na het onvermijdelijke samengaan van deze twee reuzen op termijn, niet veel uitbreidingsopties meer in Friesland.

Daarom hebben de bestuursvoorzitters van deze partijen vandaag tijdens een brainstormsessie gesproken over de mogelijkheden om de hele provincie over te nemen. “Dat biedt ontzettend veel voordelen”, legt één van de betrokkenen uit. “De hoge gemiddelde leeftijd van de inwoners geeft ons enorme mogelijkheden. Er ligt een ongekend potentieel aan cliënten voor het oprapen. Bovendien leent Friesland zich uitstekend voor ouderenzorg. Immers, voor jonge mensen zijn hier amper voorzieningen”, aldus de man, die niet wilde toegeven dat de miljarden aan Nuon-gelden een aantrekkelijke prooi vormen voor de zorgorganisaties.