Paarden-Stamboek tevreden over Leeuwarder uitgaansleven

De KFPS heeft om praktische redenen besloten om Dan Brown geen hengst te geven (foto: pretpark.co.nl)
De KFPS heeft om praktische redenen besloten Dan Brown geen hengst te geven (foto: pretpark.co.nl)

Hoewel de hengstenkeuring van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) zaterdagmiddag al tot een groot succes werd verklaard vanwege de levendige handel in hengsten, werd pas aan het eind van de afgelopen nacht duidelijk dat er na het officiële programma nog zeker honderd hengsten zijn verkocht. Het merendeel daarvan verwisselde van eigenaar bij opstootjes in verschillende uitgaansgelegenheden.

De KFPS kan daarmee terugkijken op een zeer geslaagd weekend. “De prachtige show Faderpaard, de komst van prinses Beatrix, en natuurlijk het bezoek van Dan Brown, het waren allemaal hoogtepunten”, aldus een woordvoerder van de organisatie, “maar dat er na het officiële programma nog zoveel hengsten zijn verkocht is natuurlijk de kers op de taart. Wij kunnen niet anders dan zeer tevreden zijn over dit grote aantal opstootjes in de Leeuwarder horeca.”

Naar verluid zou de KFPS serieus hebben overwogen ook aan Dan Brown een hengst uit te delen, maar zag daarvan af om praktische redenen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost