Griet Wiersma: “Ik had ook een killer song klaarliggen”

Griet Wiersma zingt ‘dream in the goat’ niet op het songfestival (foto: www.grietwiersma.nl)

De Friese zangeres Griet Wiersma zegt dat ze door de Nederlandse deelorganisatie van het Eurovisie Songfestival geweerd is. Maandenlang heeft ze hierover gezwegen, maar na het  optreden van Anouk kan ze het niet meer voor zich houden. “Zo’n Anouk, ik gun het haar van harte, hoor! Ik had ook een killer song klaarliggen, maar mocht dit niet zingen van de organisatie”, aldus Wiersma.

De zangeres beticht de organisatie van bevooroordeling. “Ze denken dat Anouk hip is en dat een zangeres uit de regio niet. Nou, dan vergissen ze zich lelijk. Als je mij naast Anouk zet, kijkt ze paars van jaloezie, heide.”

Volgens de songfestivalorganisatie is er echter iets anders aan de hand. “De tekst van mevrouw Wiersma kon echt niet door de beugel. Het ging over bestialiteit, en dat is toch een taboe dat we hier nog niet hebben doorbroken”, aldus een woordvoerder.

“Bestialiteit? Ik?!” reageert de hoogst verbaasde zangeres van ‘Frysk hynder’. “Hoe komen ze daar bij?! Het was een prachtig liedje over idealen en hoe die soms door treurige omstandigheden aan diggelen geslagen kunnen worden. Ik heb het geschreven in een mix van Engels en Fries, om het internationale karakter van dit thema te benadrukken.”

Volgens Wiersma was de titel van het liedje ‘dream in the goat’.