Mogelijk verrassingsconcert in Klameare

Barbra Streisand zou haar interesse in kunst en oorlog goed kunnen bevredigen in Workum (foto: showbizznewz.nl)
Barbra Streisand zou haar interesse in kunst en oorlog goed kunnen bevredigen in Workum (foto: showbizznewz.nl)

 

Hoewel de beheerder en medewerkers van cultureel centrum De Klameare in Workum blijven volhouden van niets te weten, zwellen de geruchten aan dat Barbra Streisand dinsdag wel eens een verrassingsconcert zou kunnen geven in Workum.

Op straat in Workum zijn de mensen er al bijna zeker van. “Het is een trend in de artiestenwereld om verrassingsconcerten te houden. Maandag speelt Streisand nog een keer in het Ziggo Dome in Amsterdam, dus vanaf dinsdagavond kunnen we rekenen op een toegift”, weet de kassière in de plaatselijke supermarkt.

Haar collega vult aan: “Natuurlijk komt ze dan naar Workum. Ga maar na: Streisand heeft zich afgelopen weekend in Amsterdam door een bekende acteur laten rondleiden in het Rijksmuseum. En ze heeft het Anne Frank huis bezocht. Streisand heeft dus interesse in kunst, oorlog en acteurs. Nou, dan moet je natuurlijk in Workum zijn.”

Inderdaad lijkt het Jopie Huisman museum zich voor te bereiden op een speciale gast. “Maar daar mag ik niets over zeggen”, fluistert een medewerkster, die evenmin het gerucht wil bevestigen dat Freek de Jonge weer in het stadje is gesignaleerd. “Dat zegt niets. Freek is niet de enige acteur die een band heeft met Workum. We hebben hier natuurlijk ook onze eigen René van der Laan, die twee jaar geleden zo schitterde in het iepenloftspul ‘Jou my wjukken’ in Jorwert.”

Van Workum is daarnaast bekend dat er nog enkele overlevenden wonen van WOII. Bovendien is het de geboortestad van Roelof IJbema, die het autobiografische boek ‘Dwangarbeider in oorlogstijd’ schreef.