Minder woonlasten zou koopkracht kunnen aanwakkeren

De (foto: telegraaf.nl)
De consumenten moeten de huurverlaging snel doorvoeren  (foto: telegraaf.nl)

Klanten van V&D zouden massaal huurverlaging moeten krijgen. Op die manier maakt het winkelpubliek een vuist tegen de toenemende macht van de vastgoedsector en kan het voldoende koopkracht creëren om de bestedingen in het warenhuis aan te wakkeren. Dat denkt de Consumentenbond Friesland.

Volgens de bond is het niet meer dan eerlijk om de woonlasten stevig te verlagen, uit solidariteit met V&D. “In plaatsen als Leeuwarden en Sneek is het voortbestaan van deze warenhuizen van enorm belang voor de leefbaarheid van de binnenstad. Daar moet iedereen een steentje aan bijdragen. We hopen dat consumenten bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen en de huurverlaging snel door te voeren, want het is vijf voor twaalf voor V&D”, aldus woordvoerder Johan Lemming van de Consumentenbond.

Desgevraagd lijkt het idee goed te vallen bij het winkelpubliek. Een grote meerderheid zegt er wel voor te voelen om flink wat huur in te leveren, om vervolgens meer te kunnen besteden bij de warenhuizen. “Ik geloof dat het gaat om halvering van de huurprijzen voor dit jaar? Dat lijkt me een uitstekend idee”, aldus Jeltsje Siderius uit Hantum.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan