Marrekrite overweegt route aan te sluiten op Drachtstervaart

(foto: fastcodesign.com)
Gisteren werd slechts één gebruiker geteld (foto: fastcodesign.com)

De Hemelvaart lijkt niet erg populair onder watersporters. Uit een peiling die gisteren door de Marrekrite werd gehouden blijkt er amper animo te zijn voor de route. Medewerkers telden gisteren slechts één gebruiker van de Hemelvaart.

Mogelijk speelde de tegenvallende temperatuur van gisteren een rol, denken ze bij de Marrekrite. “Maar er kunnen natuurlijk meer oorzaken zijn. Die gaan we allemaal grondig onderzoeken”, aldus een woordvoerder.

Wellicht is de route zelf een obstakel voor de watersporters. “Het hoogteverschil dat overbrugd moet worden is natuurlijk enorm. De boten moeten door veel sluizen, hierdoor. We dachten dat dat geen bezwaar zou zijn, en zelfs onderdeel van de charme van de Hemelvaart, maar misschien hebben we dat te positief ingeschat”, aldus de zegsman, die toegeeft dat de Marrekrite baalt van het wegblijven van de toeristen, omdat er tientallen miljoenen zijn geïnvesteerd in het project.

De (foto: drachtstercourant.nl)
Als je de Hemelvaart neemt wil je niet uitkomen in Drachten (foto: drachtstercourant.nl)

Mogelijk kan de Hemelvaart worden aangesloten op de Drachtstervaart. De verwachtingen rond de Drachtstervaart zijn hooggespannen en zou daarmee ook de Hemelvaart naar een hoger plan kunnen tillen. Hoe beide vaarten aan elkaar gekoppeld moeten worden is nog niet duidelijk. “Er moet natuurlijk wel een duidelijk onderscheid blijven. Als je de Hemelvaart neemt wil je niet uitkomen in Drachten”, aldus de zegsman van De Marrekrite.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost