Watersportbranche maakt zich op voor topmaandag

“Eén dag met zulke hoge temperaturen kan seizoen goedmaken”

 

(foto: www.botenverhuurinfriesland.nl)

(foto: www.botenverhuurinfriesland.nl)

 

Bootjesverhuurders, jachthavens en middenstanders in het Friese merengebied maken zich op voor de verwachte topdrukte van morgen. Nu de voorspelling is dat de temperatuur kan oplopen tot liefst 16 graden Celsius, moet de watersportbranche alle zeilen bijzetten om de verwachte toeristenstroom aan te kunnen.

“Eerlijk gezegd zijn we er niet rouwig om dat deze piek op een maandag valt”, laat bureau Beleef Fryslân weten. Je moet er niet aan denken dat dit soort dagen in het weekend vallen. Werkelijk iedereen zoekt dan het water op. Geen wonder, de enige plek waar verkoeling te vinden is, is natuurlijk op het water. Maar dit soort extreme weersomstandigheden zijn dermate zeldzaam dat de watersportbranche zich hier nooit helemaal op kan voorbereiden. Maar het is natuurlijk wel zo dat één dag met zulke hoge temperaturen het hele seizoen kan goedmaken.”

Verhuurbedrijven hebben inmiddels de handen ineengeslagen en komen vanavond nog bijelkaar om te kijken hoe ze de verwachte drukte het best kunnen verwerken. Wellicht worden er speciale eenrichtingsroutes op het water uitgezet, zodat het bootjesverkeer kan blijven doorstromen.