Helft van duo Zware Jongens lange tijd spoorloos

De (foto: zwarejongens.net)
De laatste week was niets meer vernomen van Fokko Dam, hier links op de foto (foto: zwarejongens.net)

Heel Friesland was vandaag lange tijd op zoek naar Fokko Dam, de helft van zangduo De Zware Jongens. De laatste week was niets meer vernomen van de Friese zanger. Vandaag dook hij echter weer op en liet in een verklaring weten te twijfelen over zijn toekomst bij De Zware Jongens. Volgens Dam is zijn agenda ‘niet gericht op een internationaal succes van het duo’.

Van de entertainer is niets bekend van een drank- of drugsprobleem, maar “we kunnen natuurlijk niet in iemands ziel kijken”, aldus een woordvoerder van BME Bookings. De entertainer is mede-eigenaar van het kantoor in Witmarsum. Verontruste fanclubleden trokken vandaag aan de bel. In Zuidwest-Friesland was #waarisfokko de hele dag trending topic.

Fokko Dam is bij het grote publiek vooral bekend geworden als ‘Fokko met de bordjes’ van de Blauhúster Dakkapel. De laatste tijd heeft hij, samen met muzikant Arie Kuipers, succes als het feestduo De Zware Jongens. Het was oplettende fans echter al opgevallen dat bij de laatste optredens Arie optrad met een look-a-like van Fokko.

De (foto:dweilorkensten.info
De artiest werd beroemd als Fokko met de bordjes  (foto:dweilorkensten.info

Bij BME vermoeden ze dat Fokko zich beperkt voelt in zijn creatieve vrijheid. De Zware Jongens zou vooral een project zijn van Arie Kuipers, en van artistieke gelijkwaardigheid zou geen sprake meer zijn. Het Doe-en-zing-mee repertoir, met hits als “De Poes van tante Loes” en “Wurst, Wurst, Wurst”, zou niet meer bij de introspectieve ontwikkeling van Fokko passen. “Onlangs hebben we een demo van hem ontvangen met eerste opnamen van een experimenteel Jazz-Metalcrossoverorkest. Nu ja, in elk geval zijn we blij dat hij weer boven water is. Binnenkort gaan we met hem om tafel om te praten over de toekomst van De Zware Jongens”, aldus de medewerker van BME.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost