Verkeer rond grote kernen Noordwest-Friesland muurvast

Uitzinnige taferelen in Franeker, Menaldum en Sint Annaparochie (foto: latimesblogs.latimes.com)
Uitzinnige taferelen in Franeker, Menaldum en Sint Annaparochie (foto: latimesblogs.latimes.com)

Doldwaze taferelen vanavond in Noordwest-Friesland. Meteen nadat de nieuwe naam van de gemeente bekend werd gemaakt stroomden de straten vol met grote drommen feestvierende Waadhoeke-winnaars. Vreugdevuren zijn ontstoken en overal rijden auto’s luidruchtig claxonnerend door de straten. Met gezang en drank viert het Waadhoeke-kamp zijn feestroes.

Verkeer rond de kernen Franeker, Menaldum en Sint Annaparochie staat intussen muurvast in de mensenmassa en kan geen kant meer op. Maar niemand lijkt zich daar iets van aan te trekken. Overal is vuurwerk te zien en er lijken zelfs vreugdeschoten te worden gelost met luchtbuksen of pistolen. Met leuzen als ‘Wij zijn het volk’ en ‘Hawar hawar, dochs de bêste kar’ scanderen de winnaars hun gelijk door de straten.

De gezamenlijke burgemeesters van de bestaande gemeenten Franekeradeel, Menaldumadeel en Het Bildt spreken in een verklaring dan ook van ‘een feest voor de democratie’ en tonen zich ingenomen met de keuze om hun nieuwe fusiegemeente naar de naam Waadhoeke te laten luisteren. Het kamp stemmers op de verliezende naam Nij-Westergo heeft inmiddels de felicitaties overgebracht aan hun concurrenten. Teleurgestelde Nij-Westergoërs dropen na bekendmaking van de uitslag stilletjes af.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan