Sinterklaasvierders mogelijk massaal naar Fries watersportdorp

De VN rept met geen woord over Sint Piter (foto: flitsnieuws.nl)
De VN rept met geen woord over Sint Piter (foto: flitsnieuws.nl)

In Grouw wordt koortsachtig overlegd hoe het de verwachte invasie van kinderen en hun ouders kan opvangen, als straks het Sinterklaasfeest wordt afgeschaft. Als dat gebeurt is Grouw de enige plaats in ons land waar nog een goedheiligman met zijn knecht te werk kan gaan. De Verenigde Naties hebben in hun onderzoek naar het kinderfeest namelijk Sint Piter ongemoeid gelaten.

Zoals bekend is Grouw het enige dorp waar jaarlijks niet het Sinterklaasfeest wordt gevierd, maar waar de kinderactiviteiten worden ontplooid rondom het bezoek van Sint Piter, elk jaar op de derde zaterdag van februari. Net als bij Sint Nicolaas verschijnt in Grouw ook altijd Zwarte Piet ten tonele. “In eerste instantie was het voor ons natuurlijk een geweldige opluchting dat de VN met geen woord reppen over Sint Piter”, aldus een bestuurslid van Plaatselijk Belang, “maar al snel begonnen wij ons te realiseren dat Grouw straks de enige vluchtheuvel is voor kinderen en hun ouders, als het om deze kadootjes-traditie gaat. We kunnen dus een massale invasie verwachten van honderdduizenden, misschien wel miljoenen Nederlanders.”

Hoe ze in Grouw deze toestroom denken te verwerken, is op dit moment nog onduidelijk. “De meeste ruimte hebben wij natuurlijk op het Pikmeer, maar erg praktisch is dat niet. Mogelijk moeten we uitwijken naar een andere plaats, maar dat is natuurlijk de laatste optie”, aldus de bestuurder.