Erbarmelijke omstandigheden in tentenkampen spoedig ten einde

De (foto: omropfryslan.nl)
Door zware buien verslechtert de situatie in de tentenkampen zienderogen  (foto: omropfryslan.nl)

Een ingehuurde veerboot zal de komende dagen in versneld tempo vluchtelingen overbrengen van de Waddeneilanden naar Balk. Dat heeft de gemeenteraad van De Friese Meren gisteravond besloten. Op die manier kan het asielzoekerscentrum in Balk verlichting bieden aan de tentenkampen op de eilanden.

De situatie in de tentenkampen verslechtert zienderogen, door het toenemende tal zware regenbuien en windstoten van de afgelopen dagen. En dat terwijl juist deze zomer de druk op de Waddeneilanden al enorm was gestegen. Verschillende tentenkampen tonen inmiddels een erbarmelijke aanblik. Mensen koken buiten op kleine gaspitjes, wasgoed wappert voor de tenten in de regen en kinderen lopen verveeld rond tussen verdwaasd voor zich uit starende ouders. Het grootste kamp, Stortemelk op Vlieland, vreest bovendien het herfstseizoen, met stormen en mogelijk zelfs windhozen.

De eilanden zijn dan ook blij dat er enige verlichting van de situatie op komst is. Een grote veerboot zal elke dag honderden vluchtelingen van de Wadden halen en overbrengen naar het AZC in Balk, dat zich snel gereedmaakt voor de komst van de mensen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan