Update stormdrama: tachtig paaseieren als vermist opgegeven

Identificeren gevonden eieren verloopt moeizaam

Egg_on_the_sidewalkKinderen in shock, ouders die volledig gedesoriënteerd door hun woonwijk zwalken, fragmenten van eierschalen, plasjes eiwit en kapotte dooiers verspreid op straat. De paasstorm heeft vanochtend tot dramatische taferelen geleid. Het tal vermiste paaseieren staat vooralsnog op tachtig, maar zal ongetwijfeld nog verder oplopen.

Hulpverleners zijn met man en macht bezig om verloren gewaande eieren te zoeken. Af en toe vinden ze een weggewaaid ei terug, maar het blijkt lastig te zijn om die te indentificeren en bij de juiste eigenaar terug te krijgen. Bovendien is nog lang niet elk verdwenen ei ook daadwerkelijk als vermist opgegeven, wat de opsporing verder bemoeilijkt. Veiligheidsregio Friesland laat dan ook weten dat het daadwerkelijke aantal vermiste paaseieren waarschijnlijk nog vele malen hoger zal uitvallen dan het officiële cijfer van tachtig op dit moment.

Wat leek te beginnen als een mooie tweede paasdag eindigde zo in een drama dat nog generaties lang zal doorklinken in het collectieve geheugen. Geen stad of dorp bleef gespeend van het onheil. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio spreekt van een gebeurtenis waartegen de maatschappij zich eigenlijk niet kan wapenen. “Bij zoiets is de vraag nooit óf dit kan gebeuren, maar wanneer”, aldus de zegsman.

Middels een perscommuniqué heeft Commissaris van de Koning John Jorritsma inmiddels opgeroepen de kalmte te bewaren, “ons niet te laten meevoeren door gevoelens van angst en wraak, en vooral door te gaan met het leven zoals we dat hier gewend zijn te leiden.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan