Braziliaanse spits wil weten in welke gemeente hij komt te wonen

Alves wil weten in welke gemeente hij komt te wonen (foto: voetbalzone.nl)
Alves wil weten in welke gemeente hij komt te wonen (foto: voetbalzone.nl)

De twijfel die de Braziliaanse spits Afonso Alves heeft bevangen, lijkt te zijn ingegeven door de ophanden zijnde gemeentelijke herindeling in Friesland. Alves zal zich dit weekeinde grondig laten informeren over dit onderwerp. De profvoetballer denkt maandag een besluit te nemen over een contract bij sc Heerenveen, als hij een goed beeld heeft van de nieuwe gemeentelijke kaart van Friesland.

De spits wil graag weer voetballen bij de Heerenveense club, maar is iets minder enthousiast als het om wonen gaat in het Friese Haagje. Daarom orienteert hij zich op de omliggende dorpen en steden. De zoektocht begon deze week in Grouw, maar tot grote schrik van de sterspeler wordt de gemeente Boarnsterhim binnenkort opgedeeld.

“En dat zet de zaak toch in ander perspectief”, aldus zijn zaakwaarnemer. “Je wilt toch weten in welke gemeente je komt te wonen, waar het gemeentehuis staat om je rijbewijs te kunnen verlengen. Toen hij zes jaar geleden hier vertrok lag de provincie er overzichtelijk bij. Nu is het allemaal een stuk onzekerder. Stel, hij gaat in Haskerdijken wonen, in welke gemeente is dat dan? Of als hij kiest voor Akkrum? Misschien is het huis van Gert Jan Verbeek in Jubbega een mogelijkheid, maar wat gebeurt er met Opsterland? We hebben zeker nog twee dagen nodig om hier een goed beeld van te krijgen.”

sc Heerenveen heeft inmiddels de provincie om bijstand gevraagd. Op het provinciehuis is medewerking toegezegd, hoewel het nog onzeker is of er een ambtenaar te vinden is die bereid is om dit weekeinde de gemeentelijke herindelingsplannen uit te leggen aan de voetballer.