Eilanders ontvouwen plannen om zich permanent te vestigen

De (foto: nu.nl)
De bewoners willen ondanks het ‘nee’ van Tulip Oil hun plannen doorzetten (foto: nu.nl)

Raad van Commissarissen, het complete management en verreweg de meeste medewerkers van Tulip Oil hebben zich massaal uitgesproken tegen plannen om het Waddeneiland Terschelling permanent bewoonbaar te maken. De oliemaatschappij liet zich gisteravond door eilanders informeren over hun plannen om op Terschelling te blijven wonen, maar maakte daarbij meteen duidelijk weinig op te hebben met dit idee.

Bewoners  legden uit dat ze voornemens zijn om zich permanent op het eiland te vestigen, maar ontkenden dat Tulip Oil hiermee voor voldongen feiten staat, omdat er nog veel onderzoeken lopen naar de haalbaarheid hiervan. In een bomvol zalencentrum ET10 op Midsland konden de mensen van de oliemaatschappij luisteren naar de ideeën en aansluitend vragen stellen. De door Tulip Oil zo vurig gewenste duidelijkheid kon daarbij echter lang niet altijd worden verleend.

Zo is nog onbekend of de mensen zich óp of vlak vóór het eiland willen settelen, en via welke routes de bevoorrading zou moeten verlopen. “Er zijn nog veel vragen, maar we hebben geen enkel vertrouwen in deze ontwikkeling en zullen de politiek dan ook vragen de eilanders geen vergunning te geven om hier te blijven wonen”, zo liet een woordvoerder van Tulip Oil desgevraagd weten.

De bewoners maakten gisteravond meteen duidelijk dat het zo duidelijke en massale ‘nee’ van de oliemaatschappij niet zal betekenen dat ze hun onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen zullen stopzetten.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan