“Ze werken hard en mogen best een zakcentje verdienen”

Verpleegkundigen (foto: teamhorsthuis.nl)
Verpleegkundigen leveren een zekere bijdrage aan het wel en wee van de patiënten (foto: teamhorsthuis.nl)

Scheidend zorgbestuurder Wander Blaauw van Medisch Centrum Leeuwarden vindt het onterecht dat er zoveel kritiek is op het betalen van salaris aan verpleegkundigen in het ziekenhuis. Volgens de topman is het volkomen terecht dat deze medewerkers ook een zakcentje verdienen, omdat ze toch een zekere bijdrage leveren aan het wel en wee van de patiënten.

Dat zegt Blaauw in een afscheidsinterview voor het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslân, dat zondag wordt uitgezonden. De MCL-voorman baalt van alle aandacht die er voor de salariskwestie is, “Verplegers en verpleegsters werken over het algemeen hard en verrichten belangrijk werk in ons ziekenhuis. Die kun je niet met een kerstpakketje afschepen. Ik vind het logisch dat we deze mensen ook iets betalen. Ze hebben toch ook hun hypotheek en vaste lasten”, aldus de bestuurder.

Hij vindt dat het ziekenhuis zich daarmee ‘menselijk betrokken’ toont en van zijn royaalste kant laat zien, “Maar die ruimhartigheid ligt nu eenmaal in het dna van een zorgbestuurder bestorven”, denkt Blaauw.

Blijf op de hoogte!

Facebook:
www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:
@DeButenPost 

Of meld je aan als fan