Thialf zondag shirtsponsor Cambuur

Na kort geding tegen bouwgroep Dijkstra Draisma

Thialf vindt dat het als Friese partij recht heeft op (foto: Omrop Fryslân)

Thialf: Friese partij heeft recht heeft op sponsoring Friese clubs (foto: Omrop Fryslân)

De naam van ijsstadion Thialf zal komende zondag prijken op de shirts van de spelers van sc Cambuur. Voor één keer moet de Leeuwarder hoofdsponsor Dijkstra Draisma plaats maken, uitgerekend in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat vandaag door de rechtbank is behandeld.

Thialf had het kort geding aangespannen tegen bouwgroep Dijkstra Draisma, omdat het vindt dat het als Friese partij recht heeft op shirtsponsoring van een Friese club. “Thialf is als geen ander verbonden met deze provincie. Bovendien hebben wij Cambuur een uitstekend bod gedaan, beter dan onze concurrenten. Wij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat Dijkstra Draisma ons deze unieke kans niet gunde. Gelukkig heeft de rechter het enige juiste besluit genomen”, aldus Thialf in een verklaring.

De sponsoring is eenmalig, verwacht Thialf (foto: feanfan.nl)

De sponsoring is eenmalig, verwacht Thialf (foto: feanfan.nl)

Volgens Thialf betreft het een eenmalige actie: “We kunnen ons geld natuurlijk niet stoppen in permanente shirtsponsoring. Dat zou een te grote structurele kostenpost betekenen, die uiteindelijk ten koste zou gaan van onze prijsstelling in de markt.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost