Ook aantrekkelijk als dagattractie voor particulieren

Een groep buitenlandse investeerders onderzoekt de mogelijkheid om Thialf om te bouwen tot Subtropisch belastingparadijs. Dit bevestigen bronnen rond de schaatstempel. Naar verwachting kunnen voor het komende belastingjaar de eerste firma’s in Heerenveen hun brievenbus openen. De initiatiefnemers spreken van een boost voor de Friese financiële dienstverlening.

thialf

Wanneer het plan doorgaat, wordt Thialf in één klap hét centrum voor het omleiden, herleiden en onzichtbaar maken maken van kapitaal, aldus de bron. Plannen voor een subtropisch belastingparadijs in ons land bestonden al langer. Eerder deze week al uitte premier Rutte ondubbelzinnig de politieke wil om de Nederlandse concurrentiepositie in deze vorm van financiële dienstverlening te willen beschermen. Nu een unieke locatie als Thialf beschikbaar komt, komen de plannen plots in een stroomversnelling.

Met het ombouwen van de ijsmachines wordt het mogelijk in de hal daadwerkelijk een subtropisch klimaat te handhaven. Dankzij een combinatie met beachvolleybalvelden, een golfslagbad en tropische restaurantjes wordt het ook aantrekkelijk voor particulieren een brievenbus te openen, en met hun kinderen meteen van de belastingvoordelen te genieten.

Verschillende partijen in Provinciale Staten hebben al gereageerd op het plan. De meeste benadrukken dat de in Thialf ontdoken belasting wel terug moet vloeien naar de regio.