Prinses bereidt zich uitstekend voor op nutteloze toekomst

De (foto: wikimedia.org)
De prinses laat zich niet verleiden tot inhoudelijke uitspraken (foto: wikimedia.org)

Een overgrote meerderheid van alle Friezen, liefst tachtig procent, heeft grote waardering voor de wijze waarop prinses Ariane invulling geeft aan haar rol in de monarchie. De jongste van de drie dochters van koning Willem Alexander bereidt zich volgens verreweg de meeste ondervraagden uitstekend voor op een nutteloze toekomst, waarbij zij hoogstwaarschijnlijk geen enkele rol van betekenis zal spelen in het koninklijk huis.

De zevenjarige Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Ariane Wilhelmina Máxima Ines, zoals ze voluit heet, liet zich vandaag van haar beste kant zien tijdens de openbare plichtplegingen in het land. Ze zwaaide af en toe naar het volk en liet haar jurkje vrolijk wapperen in de voorjaarszon. Een houding die wordt gewaardeerd door de meeste mensen, zo blijkt. Van de duizend geënqueteerden onderschrijft meer dan driekwart de stelling dat de prinses al heel jong begrijpt dat er niets concreets van haar wordt verwacht.

Ook kenner van het koninklijk huis burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland zwaait Ariane alle lof toe. “Ze heeft zich niet laten verleiden tot inhoudelijke uitspraken of meningsuiting. Ariane begrijpt heel goed dat het om haar buitenkant gaat en vervult die rol met Oranje-verve”, aldus Bilker.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost