Syb zingt niet op begrafenis Mandela

“Je moet toch een beetje oppassen voor overexposure” 

Mogelijk kan koning Willem Alexander nog een balletje opgooien voor de Friese zanger (foto: rtlnieuws.nl)

Zuid-Afrika hoopt dat koning Willem Alexander nog een balletje kan opgooien bij de Friese zanger (foto: rtlnieuws.nl)

Syb van der Ploeg zal niet optredens tijdens de begrafenisplechtigheid van Nelson Mandela. Dat heeft de zanger vandaag zelf bekendgemaakt. Van der Ploeg heeft zijn naam van de lijst met genodigden laten halen. Met pijn in het hart, dat wel.

Syb had graag een Friese versie van Simple Minds hit 'Mandela day' gezongen (foto: zimbio.com)

Syb zou een Friese versie van de Simple Minds hit ‘Mandela day’ zingen (foto: zimbio.com)

“Het was misschien wel de moeilijkste beslissing uit zijn carrière”, aldus het management van de Friese zanger. “De organisatie had ons gevraagd een Friese versie van ‘Mandela day’ te zingen. De vertaling was al klaar: ‘Mandela dei’. In eerste instantie was Syb zeker van plan dit lied voor een miljoenenpubliek te zingen. Maar na verloop van tijd sloeg de twijfel toe.”

De aarzeling werd ingegeven door de vele optredens die Van der Ploeg met zijn band De Kast al verzorgt bij evenementen. “Syb weigert eigenlijk nooit dergelijke verzoeken, of het nu gaat om een bezoek van de koningin aan Friesland of om Serious Request. Al met al is het best veel wat hij op deze manier doet voor de maatschappij. Onderhand wordt het tijd om wat selectiever met dit soort verzoeken om te gaan. Je moet toch een beetje oppassen voor overexposure“, legt het management uit.

De Zuidafrikaanse organisatie is teleurgesteld over het besluit, maar zegt de wens van de zanger te respecteren. Desondanks hoopt het organiserend begrafeniscomité dat koning Willem Alexander nog een balletje kan opgooien bij de zanger, omdat zijn optreden de juiste allure zou kunnen geven aan de ceremonie.