Topschaatser noemt op trainingskamp premier Mark Rutte ‘incompetent’

Sven (foto: ad.nl)
Sven Kramer won zijn laatste gouden olympische plak onder de regering-Balkenende (foto: ad.nl)

Olympisch schaatskampioen Sven Kramer is niet van plan voortijdig terug te keren van zijn trainingskamp in Inzell. Mocht de Nederlandse regering dit weekeinde besluiten af te treden, dan zal de topsporter daarvan kennisnemen op zijn hotelkamer. “Ik heb internet, kan skypen en whatsappen. Dus als er iets gezegd moet worden, kan ik dat prima vanuit Inzell doen”, zo laat Kramer via FaceTime weten.

De schaatser vindt overigens niet dat premier Mark Rutte zich de kritiek die hij op hem leverde persoonlijk moet aantrekken. “Ik noemde hem incompetent, maar dat betreft natuurlijk het hele kabinet. Deze regering heeft nog geen enkele wedstrijd voor ons gewonnen. Mijn laatste olympische medaille heb ik gehaald onder Balkenende, dat zegt toch voldoende”, aldus Kramer.

Het kabinet is sinds vanochtend in spoedzitting bijeen om zich op de situatie te beraden. Vanmiddag tijdens een schorsing liet minister-president Rutte zich ontvallen serieus te overwegen om op te stappen, mogelijk zelfs om de hele ministersploeg zijn ontslag te laten aanbieden bij de koning. “Zonder de steun van de topsporters is het natuurlijk ondoenlijk om nog tot fatsoenlijke besluitvorming te komen”, zo verklaarde Rutte.

Mogelijk dient premier Rutte vandaag namens de hele regering zijn ontslag in (foto: vk.nl)
Mogelijk dient premier Rutte dit weekend namens de hele regering zijn ontslag in (foto: vk.nl)