Burgemeester biedt excuses aan voor ongelukkige timing

Een klein groepje echte voetballiefhebbers verpest het vaak voor de rest, vinden de supporters (foto: rtlnieuws.nl)
Een klein groepje echte voetballiefhebbers verpest het vaak voor de rest, vinden de relschoppers (foto: rtlnieuws.nl)

Het treffen tussen supporters van Ajax en Cambuur is gisteren enige tijd stilgelegd vanwege een voetbalwedstrijd. Dit tot grote teleurstelling van beide groepen deelnemers aan de rellen. De supporters overwegen een klacht in te dienen bij het gemeentebestuur van Amsterdam, omdat ze vooraf niet op de hoogte waren gesteld van de voetbalwedstrijd.

Burgemeester Eberhard van der Laan geeft toe dat er ‘in de communicatie’ fouten zijn gemaakt. “Lang niet alle relschoppers wisten dat er op dat moment in de Arena een profvoetbalwedstrijd werd gehouden. Waren ze hierover geïnformeerd, dan hadden ze hun ontmoeting op een ander tijdstip of alternatieve lokatie kunnen plannen. Je kunt hier inderdaad spreken van een ongelukkige timing, waarbij excuses onzerzijds op hun plaats zijn”, aldus Van der Laan.

De supporters balen ervan dat ze zich hebben moeten aanpassen aan de wedstrijd. “Het draait natuurlijk allemaal weer om het voetbal. We zijn al zo vaak het ondergeschoven kindje. Het is altijd een klein clubje voetballiefhebbers dat het verpest voor de rest”, aldus een woordvoerder van de Cambuursupporters.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost