Supporters: neem brand mee in onderzoek Heerenveen

Supporters van sc Heerenveen hebben zojuist in een verklaring geëist dat de grote brand van vanochtend wordt meegenomen in het onderzoek naar de bestuurscultuur van de club. Woordvoerders van beide supportersverenigingen Nieuw Noord en FeanFan vermoeden dat de brand een onderdeel is van de strategie van directie en raad van commissarissen om het geplande protest van vanmiddag te frustreren.

“Het is immers wel heel toevallig dat enkele uren voor onze massabijeenkomst zo vlak bij het stadion een zeldzame brand uitbreekt. De rookkolom waait precies over het stadion waar wij vanmiddag met duizenden mensen de giftige dampen inademen”, verklaren de supportersverenigingen.

Een andere mogelijkheid waar rekening mee wordt gehouden, is dat de uitgebrande vrachtwagens gevuld zouden zijn met schaduwboekhoudingen van de directie, of andere belastende stukken. De directie werpt deze suggestie desgevraagd verre van zich. “En dit jij-bakken houden wij bovendien niet zo van. Dan kunnen we net zo goed de supporters ervan betichten hun seizoenskaarten in de wagens te hebben gestopt en aangestoken. In oorlogstijd werden ook distributiekantoren overvallen en aangestoken. Maar we willen het woord oorlog in dit verband niet gebruiken. Alles binnen de club verloopt immers naar wens en volgens plan. Dat willen we graag nog eens benadrukken”, zo reageert de directie middels een verklaring.

 

Supporters vermoeden de hand van de sc Heerenveen-directie in de brand van vanochtend (foto: Omrop Fryslân - Kappers Media)

Supporters vermoeden de hand van de sc Heerenveen-directie in de brand van vanochtend (foto: Omrop Fryslân – Kappers Media)