Nieuwe dam om park in IJsselmeer kansrijk, denkt gemeente

De (foto: shutterstock.com)
De nieuwe Afsluitdijk biedt juist kansen voor toerisme en recreatie, denkt de gemeente Súdwest-Fryslân  (foto: shutterstock.com)

Volgens de gemeente Súdwest-Fryslân is het wel degelijk mogelijk om een Afsluitdijk te bouwen om een nieuw aan te leggen windmolenpark in het IJsselmeer. Dat heeft de gemeente laten weten aan minister Henk Kamp van economische zaken. Wethouder Gea Akkerman zal proberen in een persoonlijk gesprek de minister te overtuigen van de haalbaarheid van een nieuwe dijk.

Eerder had minister Kamp laten weten niets te zien in deze optie, maar Súdwest wil toch vasthouden aan het idee. Volgens persvoorlichter Harco van der Heer heeft het gerenommeerde ingenieursbureau Arcadis glashelder aangetoond dat het helemaal niet zo moeilijk is om een nieuwe Afsluitdijk in een drielijnsopstelling om het windmolenpark aan te leggen. “Het biedt zelfs ontzettend veel mogelijkheden, want feitelijk leggen we een nieuw binnenmeer aan, dat volop kansen biedt voor toerisme en recreatie”, aldus Van der Heer.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan