Steeds meer jonge vrouwen overwegen te stemmen op RTL

Regeringspartijen vrezen opkomst fractie-Wester

Vooral (foto: nl.wikipedia.org)

Volgens een peiling heeft 56 procent van alle vrouwen onder de 40 jaar sympathie voor RTL  (foto: nl.wikipedia.org)

In de coalitie is onrust ontstaan over de plots toenemende populariteit van de RTL-partij. VVD en PvdA zoeken binnenskamers naar de beste strategie om de fractie van Frits Wester aan banden te leggen. Tot dusver echter zonder veel resultaat. Vooral jonge vrouwen lijken zich aangetrokken te voelen tot RTL en overwegen massaal hierop te stemmen.

Ook vandaag kreeg RTL, net als gisteren, verreweg de meeste media-aandacht. En dat is tegen het zere been van de regering. “Het gaat er niet alleen om dat een partij als RTL meer en meer in de schijnwerpers staat, maar vooral hóé”, zeggen fractiemedewerkers van PvdA. “Het draait bij RTL totaal niet om de inhoud, maar om de persoon van de partijleider. Dat vinden we kwalijk. De hele campagne lijkt om de persoon Wester heen te zijn gebouwd. Zijn privéleven wordt uitgevent, maar waar hij voor staat horen we niet.”

Volgens een jongste peiling heeft 56 procent van alle vrouwen onder de 40 jaar sympathie voor RTL. Omgerekend in Tweede Kamerzetels lijkt de partij van Wester nu op zeker 34 zetels uit te kunnen komen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.