Stamhoofd Bantega’s belooft rituele huldiging Sjinkie Knegt

Gambiaanse clanoudste wil shorttracker toch eer betonen

Zeker tien vrouwen zullen worden ingezet bij de rituele handelingen (foto: davidson.edu)

Zeker tien vrouwen zullen worden ingezet bij de rituele handelingen (foto: davidson.edu)

Shorttracker Sjinkie Knegt staat, ondanks een teleurstellend optreden op vrijdag, toch een bijzondere huldiging te wachten in Gambia. De stamoudste van de vermaarde Bantega-clan heeft laten weten hoe dan ook een ritueel uit de hoogste categorie voor te bereiden om de shorttracker te bedanken voor zijn bronzen medaille die hij vorige week behaalde tijdens de race over duizend meter.

De Bantega’s staan bekend als stamleden die vaak kort door de bocht gaan. “Dat onze Sjinkie dat nu weet om te zetten in een Olympische medaille is voor ons natuurlijk een bevestiging dat we over unieke eigenschappen beschikken. Sjinkie heeft de Bantega’s definitief op de kaart gezet”, aldus een trotse clanleider Wa ‘hu Bnjua.

Sjinkie Knegt wordt maandag verwacht bij de Bantéga's (foto: castinet.castelleja.org)

Sjinkie Knegt wordt maandag verwacht bij de Bantega’s (foto: castinet.castelleja.org)

Hoe de huldiging eruit gaat zien, wil hij niet vertellen. “Geheimhouding hoort bij de voorschriften. Maar het wordt een eerbetoon uit de hoogste categorie, dus er zullen zeker veel dieren worden geslacht en minstens tien vrouwen actief worden ingezet bij de handelingen”, vertelt Bnjua, die verwacht dat Sjinkie maandag bij de Bantega’s zal arriveren “op het uur dat de slang zal ratelen.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost