Smallingerland wil ook Philips boycotten

Scheerapparaten zouden emancipatie in de weg staan

Ladyshave_HP6341_aplus_lifestyle__V183732825_De gemeente Smallingerland overweegt sterk om een boycot uit te vaardigen jegens Philips. De scheerapparaten die in de Drachtster fabriek worden gemaakt zouden de ongelijkheid tussen de sexen teveel benadrukken en dat is in strijd met het non-discriminatiebeginsel, zo vinden burgemeester en wethouders.

‘Dat er niet mag worden gediscrimineerd op basis van ras, geloof, geaardheid of geslacht staat voor de gemeente als een paal boven water’, zo stelt het gemeentebestuur in een verklaring. Eigen onderzoek van de gemeente zou echter hebben aangetoond dat het gebruik van scheerapparaten een duidelijk zichtbaar onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen. De scheerapparaten zouden daarmee de verdere emancipatie van vrouwen in de weg staan. Daarmee is volgens burgemeester en wethouders een onhoudbare situatie ontstaan voor Philips in Drachten.

Philips heeft nog niet gereageerd op de voorgenomen boycot, en ook de gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de kwestie. Vooral CDA en ChristenUnie/SGP reageren verbaasd op de plannen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan