Skûtsjestreakers minder succesvol dan PC-collega

“Wij hebben urenlang onopgemerkt in het IJsselmeer gelegen”

Na twee uren onopgemerkt door het IJsselmeer te hebben gewaad, keerden de streakers onverrichterzake terug aan boord (foto: zeilenmetvriendschap.nl)

Na twee uren onopgemerkt door het IJsselmeer te hebben gewaad, keerden de streakers onverrichterzake terug aan boord (foto: zeilenmetvriendschap.nl)

De blote man die vanavond de finale van het PC-kaatsen in Franeker korte tijd verstoorde, blijkt onderdeel te zijn van een gecoördineerde streakeractie. Ook tijdens het SKS skûtsjesilen in Lemmer was vanmiddag een aantal streakers actief.

De streakers werden niet opgemerkt door de skûtsjeschippers, noch door de camera's (foto: munkacs.nl)

De streakers werden niet opgemerkt door de skûtsjeschippers, noch door de camera’s (foto: munkacs.nl)

Helaas sorteerde hun actie minder effect. “We zijn met een groepje mensen exact om twee uur vanmiddag vanaf een zeilboot het IJsselmeer in gesprongen, en hebben gewaad tot vlakbij het wedstrijdwater. Helaas was het daar dieper dan we hadden voorzien, dus we stonden tot onze nek in het water. We hebben urenlang geprobeerd de aandacht te trekken van de skûtsjeschippers en de camera’s van Omrop Fryslân, maar we werden compleet over het hoofd gezien”, aldus een teleurgestelde streaker, die binnenkort bij het FK fierljeppen in Winsum een nieuwe poging wil doen.

De streaker op de PC wist in korte tijd de ogen van het hele Sjûkelân op zich gericht (foto: www.lc.nl)

De streaker op de PC wist in korte tijd de ogen van het hele Sjûkelân op zich gericht (foto: www.lc.nl/Catrinus van der Veen)