Scandinavische Rijkswaterstaat op excursie naar ons land

Nederland voorbeeld voor gladheidsbestrijders Noord-Europa

De (foto: lovethesepics.com)

Vooral de Zweden zijn onder de indruk van onze aanpak (foto: lovethesepics.com)

Een zware delegatie van topambtenaren van de Noorse, Zweedse, Finse en Deense Rijkswaterstaat brengt deze week een bezoek aan ons land. De Scandinavische wegbeheerders willen een kijkje nemen in de keuken van de Nederlandse gladheidsbestrijding. In de Noord-Europese landen denken ze veel van ons te kunnen leren op dat gebied.

“We zijn onder de indruk van de Nederlandse aanpak”, zo laat woordvoerder Jon Tillström van de Zweedse delegatie weten. “Het is buitengewoon knap hoe ze in Nederland de boel draaiende weten houden onder de meest erbarmelijke winterse omstandigheden. Zelfs vanochtend wisten veel forensen ondanks alles toch nog hun werkplek te bereiken. We hebben met eigen ogen rijdende auto’s kunnen waarnemen en mogelijk zelfs een trein door het land zien bewegen, hoewel we van dat laatste niet honderd procent zeker zijn.”

Onder meer het hoofdkantoor van Arriva, Frisia zout, NS en verschillende districtskantoren van Rijkswaterstaat zullen de komende dagen door de Scandinaviërs worden bezocht om te kijken in hoeverre de Nederlandse kennis toepasbaar is op de Noord-Europese situatie.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan