Roy Donders werkt aan Friese lijn zweet- en jankpakken

Brabantse stylist kan Friese economie duwtje in rug geven

Met het succes van zijn Jumbo Juichpak op zak, bouwt de Brabantse kampstylist Roy Donders in Friesland verder aan zijn imperium. Deze week is hij gesignaleerd op woonwagenpark De Tuinderij in Leeuwarden, volgens bronnen rond de huispakkenkoning om met verschillende potentiële handelspartners te spreken. Het gaat hierbij om het UWV, de Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland en Bosma’s Koekfabriek. De partijen zijn bij elkaar gebracht door “Wurkje foar Fryslân”.

De (foto: nederland-artiesten.nl)

De werkloosheid kan afnemen dankzij de zweetpakken (foto: nederland-artiesten.nl)

Onlangs meldde het UWV dat de werkloosheid in Friesland de snelst dalende van het noorden is. “Om volgend jaar weer een werkloosheidskrimp te kunnen bewerkstelligen, zoeken wij de hulp van Roy Donders. Wanneer wij volgend jaar iedereen die aan het werk gaat een door hem ontworpen zweetpak geven, verwachten we de krimp van de werkloosheid met procenten tegelijk naar beneden te krijgen.”, aldus de UWV-woordvoerder. “Maar dan willen we wel een exclusief contract met Roy.”

In de run op een exclusief contract krijgt het UWV concurrentie van de Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland. “Het is ons opgevallen dat een pak van de volksstylist het uiten van emoties vereenvoudigt. In een juichpak spring je toch makkelijker uit de bank op om rond te hupsen. Die emotionele ondersteuning willen wij graag vertalen naar onze eigen branche” vertelt de persvoorlichter van de Federatie. ”Bijvoorbeeld met een zwart ontwerp van een stof die doorgelopen mascara absorbeert. We verwachten niet dat nabestaanden in deze outfit naar de uitvaart komen, maar het jankpak verhoogt wel het comfort in de rest van de rouwperiode.”

De (foto: textmagazine.nl)

In het WTC Expo komt mogelijk een Roy Donders party (foto: textmagazine.nl)

Bosma’s Koekfabriek heeft geen last van de strijd tussen het UWV en de Uitvaartverzorgers. De koekfabrikant bevestigt met de keizer van de Harde Krul een contract te hebben gesloten voor de exclusieve productie van ‘Roy’s Koekwauzen’, een grote roze koek, met zilveren anijsparels.

 “Wurkje foar Fryslân” werkt aan een Roy Donders Party in de WTC Expo om meer investeerders aan de Broekhovense Glitterondernemer te koppelen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost