Vooruitzichten uiterst gunstig voor winter-editie

De (foto: elfstedenroeimarathon.nl)
Mogelijk kan morgen meteen een tocht worden aangekondigd  (foto: elfstedenroeimarathon.nl)

In spoedzitting komen de rayonhoofden van de roei-elstedentocht morgen bij elkaar in Leeuwarden. Mogelijk kan meteen na afloop van de vergadering bekend worden gemaakt dat nog volgende week een tocht wordt uitgeschreven. De vooruitzichten lijken in elk geval erg gunstig om voor het eerst in de historie een winter-editie van dit legendarische evenement te houden.

Voorwaarde voor een roei-elfstedentocht is dat de gemiddelde dagtemperatuur voor langere tijd niet onder de +5 graden Celsius mag komen en de watertemperatuur eveneens niet onder de vijf graden zakt. Normaal gesproken gebeurt dit alleen tussen april en oktober, vandaar dat de roei-elfstedentocht altijd in deze periode wordt gehouden. “Daardoor hebben wij ons ook nooit echt gefocust op een winter-editie, maar na het succes van de kanotocht voor Serious Request zijn we toch wat actiever gaan kijken naar de haalbaarheid ervan”, aldus voorzitter Johan Huizinga.

Nu de vooruitzichten lijken te wijzen op een stabiele afwezigheid van winterweer, lijkt zich de unieke mogelijkheid aan te dienen voor een heuse winterelfstedentocht per roeiboot. Morgen zullen de rayonhoofden de watersituatie per rayon nauwkeurig bekijken en de mogelijke risico’s inschatten. De voorzitter waagt zich nog niet aan een voorspelling. “Maar het feit dat we morgen in spoedzitting bijeenkomen lijkt me een duidelijk signaal”, aldus Huizenga.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost