Raadselachtig hoog ziekteverzuim vandaag in Drachten

Werkgevers klagen over onverklaarbare absentie medewerkers

De symptomen betreffen veelal kneuzingen en huidirritaties (foto: fiveprime.org)

De symptomen betreffen veelal kneuzingen en huidirritaties (foto: fiveprime.org)

Van tientallen bedrijven in Drachten komen vandaag meldingen binnen van plotseling hoog ziekteverzuim. Dat bevestigen meerdere bronnen vanuit de plaats. De symptomen betreffen veelal kneuzingen en huidirritaties. Ook gaan er berichten rond over inwoners die licht afwijkend gedrag vertonen.

Bij Philips Consumer Lifestyle, de scheerapparatenfabriek, ligt het ziekteverzuim vandaag op een getal boven de dertig procent, zo geeft  directielid Johan Kooiker toe. “Vooral op de assemblage-afdeling is het stil, vandaag. En de dames die er wel zijn hebben vrijwel allemaal hun kruk aan de kant geschoven, waarop ze normaal gesproken aan de lopende band zitten. Het lijkt hier wel een staande receptie”, aldus Kooiker.

Bij DA drogisterij heeft het voltallige personeel zich ziekgemeld, waardoor  eigenaar Feike Schouwstra in z’n eentje de zaak moet runnen. “En dat terwijl er juist vandaag ontzettend veel klandizie is. Veel klanten vragen om zalfjes voor huidirritatie op de rug of schaafwonden aan de polsen. Bij sommige van hen waren ook striemen in het gezicht of zelfs handafdrukken rond de keel zichtbaar”, vertelt Schouwstra.

Eenzelfde verhaal lijkt op te gaan voor kapsalon Ymkje. “Niet meer dan één van mijn vijf vaste kapsters is komen opdagen”, aldus Ymkje Seijen. “En dat terwijl er juist vandaag een probleem is met mijn haardrogers. Tenminste, het stinkt hier ontzettend naar latex of gesmolten rubber ofzo.”

Touringcarbedrijf Paulusma heeft vanochtend zelf twee van zijn eigen chauffeurs van de weg gehaald, omdat die in slaap dreigden te vallen of andere concentratieproblemen hadden.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan