Vervuild strooigoed zou tot waanbeelden leiden

De (foto: likeasparkle.blogspot.com)
Huisartsen ontvingen veel meldingen van mensen met rare ervaringen (foto: likeasparkle.blogspot.com)

Kruidnotenbakker Modderman uit Rotsterhaule laat in de provincie testpunten voor haar kruidnoten inrichten. Aanleiding is het aanzwellende gerucht dat er zogenaamde ‘vervuilde’ kruidnoten in omloop zijn. Het zou gaan om illegaal geproduceerde kruidnoten, die tegen dumpprijzen op de zwarte markt worden aangeboden als echte Moddermannen. “Maar”, zo reageert de marktleider in pepernoten, “dit is heel andere koek. Vandaag sturen wij nog een sms-alert naar iedereen die pepernoten eet, om te waarschuwen voor de vervuilde kruidnoten. Daarin kom ook te staan waar en wanneer je je noten kunt laten testen.”

De vervuilde kruidnoten zijn ontdekt nadat diverse huisartsen aan de bel trokken vanwege een groeiend aantal patiënten met waanvoorstellingen. “Aanvankelijk was het relatief onschuldig. Men claimde een gele of rode zwarte piet te hebben gezien. Maar allengs namen de waanvoorstellingen toe. Dit weekend waren er zelfs verschillende melding van patiënten die ín Groningen, voor het stadion van FC Groningen, tussen de Groningers een standbeeld met een shirt van sc Heerenveen zagen staan. Een patiënt, die verder anoniem wenst te blijven, Dwight L, stelt ook extreem te reageren na het eten van deze kruidnoten. Het waanbeeld dat Groot-Friesland nooit tot Zeeuws-Vlaanderen heeft gereikt, een schaap achter in een politieauto, nieuwe avonturen van De Kameleon, het is allemaal te herleiden tot het excessief gebruik van illegale kruidnoten.” Actiegroep “Red de Sionsberg” heeft al laten weten in ieder geval de kruidnoten op de bureaus bij De Friesland-Achmea te willen laten testen.

De opschudding heeft er in ieder geval toe geleid dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een onderzoek intrekt. Eerder deze week publiceerde het CBS een onderzoek waaruit bleek dat 90% van de Friezen gelukkig is. Vanmorgen werd in een communiqué gesteld dat het onderzoek wordt ingetrokken “Nu het is uitgevoerd nadat de kruidnoten in de winkel waren verschenen. Wij vonden het al zo gek dat die Friezen euforisch zouden zijn.”

 

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.