Premier Erdogan prijst Friesland om gebrek aan cabaretiers

‘Uitsterfbeleid is na Rients Gratama vervolmaakt’

Rients Gratama (foto: nldiscografie.nl)

Rients Gratama (foto: nldiscografie.nl)

Premier Erdogan van Turkije heeft alle lof voor Friesland, omdat er nog altijd geen Friese cabaretier is die hem heeft beledigd. Dat er na Rients Gratama nooit meer een cabaretier van naam is opgestaan in de provincie, ziet Erdogan als “een knap staaltje gericht uitsterfbeleid.”

In een brief aan het provinciebestuur heeft de Turkse leider zijn waardering uitgesproken voor de Friese strategie om cabaretiers de mond te snoeren. Het antwoord vanuit de Tweebaksmarkt dat der sinds Rients Gratama gewoon geen Friese cabaretier van kwiezekwantie meer is, beschouwt de Turkse regering als een bewijs van succesvol beleid om “dit verderfelijke beroep te laten uitsterven”, zo blijkt uit correspondentie tussen Leeuwarden en Ankara.

“Als over niet al te lange tijd ook de verwerpelijke Rients Gratama van het toneel is verdwenen, achten wij dit beleid vervolmaakt en zullen wij de weg effenen voor vriendschappelijke betrekkingen op het allerhoogste niveau tussen de Turken en de Friezen”, aldus een zegsman van de regering-Erdogan.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan