Politie zal niet etnisch profileren als straat blank komt te staan

Bij wateroverlast wordt geen onderscheid gemaakt

(foto: nufoto.nl)

Een straat die blank staat zegt niets over de risicoprofielen van de inwoners, aldus de politie (foto: nufoto.nl)

Mochten er door stortbuien de komende dagen woonwijken blank komen te staan, dan zal de politie deze straten niet etnisch profileren. Dat heeft de Veiligheidsregio Fryslân laten weten. Volgens de politie zegt een straat die blank staat niets over de mogelijke risicoprofielen van de inwoners.

Het is ongebruikelijk dat het politiekorps al vooraf zo’n statement maakt, voordat er zich calamiteiten hebben voorgedaan. Maar volgens woordvoerder Jet Klaassen staat de sterke arm op dit moment nu eenmaal in de vuurlinie als het om etnisch profileren (voorheen discriminatie) gaat. Daarom achtte de politie het zinvol om zich vooraf uit te spreken, zodat het publiek alvast kan wennen aan de positie die het korps wil innemen in het debat.

Anti-discriminatieburo Tûmba heeft positief gereageerd op de woorden van het politiekorps. “Maar laten we hopen dat het zover niet komt. Een straat die blank komt te staan, daar is niemand bij gebaat en bevordert zeker de integratie tussen culturen niet”, aldus Tûmba in een verklaring.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan