Team wil vooral verdedigend geen gaten laten vallen

Versterking komt alleen als er zich een keiharde verdediger met killersinstinct aandient (foto: lc.nl(
Versterking komt alleen als er zich een keiharde verdediger met killersinstinct aandient (foto: lc.nl)

Voor de wedstrijd Cambuur-Heerenveen kan de politie zondag beschikken over een complete selectie. “De ziekenboeg is leeg, ze kunnen allemaal meedoen”, aldus korpschef Nathalie Kramers. De politiebaas heeft daarmee een luxe-probleem, want ze zal een aantal agenten moeten teleurstellen. “Er is nu eenmaal niet voor iedereen plaats in de a-selectie.”

Kramers wil nog niet veel loslaten over de speelstijl. “Dat zult u zondag wel zien. We gaan de tegenstander niet wijzer maken dan hij al is. Maar we zullen zeker niet blind ten aanval trekken. Het is minstens zo belangrijk om verdedigend geen gaten te laten vallen. We hebben een sterke as, maar zullen ook de flanken goed moeten afschermen. Dat betekent dat we vroeg druk moeten zetten, de looplijnen goed moeten bewaken en vooral tot aan het einde toe doordekken”, aldus de korpschef.

Over het verloop van dit seizoen is zij tot dusver tevreden. “We kunnen goed meekomen en staan over het algemeen toch daar waar we thuishoren. Natuurlijk oriënteren wij ons wel op de transfermarkt, zeker nu zich aan het einde van de handelsperiode nog onverwachte ontwikkelingen kunnen voordoen. Maar we zijn niet specifiek op zoek naar versterking. Of het zou een meedogenloze verdediger moeten zijn, die kunnen we altijd gebruiken. Iemand met killersinstinct.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost