Informatievoorziening troebel – opschonen te duur

Op de meeste schotels van het park is de aanslag duidelijk zichtbaar (foto: nationalgeographic.nl)
Op de meeste schotels van het park is de aanslag duidelijk zichtbaar (foto: nationalgeographic.nl)

Minister Ronald Plasterk van binnenlandse zaken voelt zich onvoldoende serieus genomen in zijn waarschuwingen voor het gevaar van aanslag op het schotelpark in Burum. “De schotels moeten hoognodig worden opgeschoond, maar eigenaar Stratos Global Corporation verschuilt zich achter de hoge kosten van zo’n operatie”, aldus de minister.

Hoe urgent het probleem is, weet Plasterk niet precies. “Ik kan wel wat roepen, maar daar kom ik mee in problemen”, vreest hij. “Maar de informatie die mij hierover nu bereikt is troebel. En dat is niet verbazingwekkend. Een leek kan zien hoe vies de schotels zijn”, constateert hij.

Plasterk spreekt van “een smerig spelletje tussen NSA en Stratos Global Corporation. De gesprekken tussen beide partijen die wij opvangen zijn niet bepaald fris. Ik krijg daar een vieze smaak van in de mond. Het is echt hoog tijd voor een grote schoonmaak in Burum.” Wie de schotels zou moeten poetsen, weet hij niet. “Een goede kandidaat heeft zich nog niet gemeld, maar ik leg mijn oor te luister.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost