Pieter Weening vreest beruchte Franse kou tijdens Touretappes

Gemiddelde temperatuur in Frankrijk amper 30 graden

Weening laat zijn lichaam al geregeld afkoelen om het te laten wennen aan de kou (foto: hin.be)

Weening laat zijn lichaam al geregeld afkoelen om het te laten wennen aan de kou (foto: hin.be)

Wielrenner Pieter Weening uit Harkema heeft schrik voor de koude dagen die hem in Frankrijk te wachten staan tijdens de Tour de France. De Fries probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de overgang van het Nederlandse klimaat op de beruchte Franse kou. Naar verwachting zal de temperatuur in het thuisland van de Tour de France gemiddeld maar net boven de 30 graden Celcius uitkomen.

“Dat is echt afzien”, aldus de renner van Orica Greenedge. “Op zichzelf kan ik wel tegen een beetje kou, maar de overgang van Nederland naar Frankrijk zal wel erg groot zijn. Voor ons is dat lastig, maar we begrijpen natuurlijk wel dat de Tour graag in andere landen wil starten. Voor het internationale karakter van het wielrennen is dat ook een goede zaak, maar voor ons zijn dit soort temperatuurswisselingen natuurlijk ontzettend lastig. Het lichaam heeft amper tijd om zich aan te passen aan de Franse kou.

De temperatuur zal in Frankrijk beduidend lager liggen dan bij de start in Utrecht  (foto: guardian.uk)

De temperatuur zal in Frankrijk beduidend lager liggen dan bij de start in Utrecht (foto: guardian.uk)

De Harkiet tracht zijn lichaam alvast te laten wennen aan de lage temperaturen door de airco in zijn huis en auto een graadje lager te zetten, tot een graad of 32; en een paar maal daags in het water verkoeling te zoeken. De Tour de France start zaterdag in Utrecht, bij een verwachte temperatuur van minimaal circa 37 graden Celcius.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan