Petitie voor behoud kleurstof in Sint Maartensnoep

Duizenden Nederlanders willen kindertraditie behouden

De (foto: fitbeauty.nl)

 (foto: fitbeauty.nl)

De Petitie ‘Sint Maartensnoep moet gekleurd blijven’ heeft in korte tijd al tienduizenden handtekeningen opgeleverd. Op internet hebben binnen een dag al zoveel mensen aangegeven het behoud van deze traditie te ondersteunen, dat de intiatiefnemers verwachten dat het kinderfeest van dagenlang als stuiterballen rondspringende kinderen met slaapproblemen en concentratiestoornissen voorlopig gered lijkt.

Initiator Debby Lodewijks uit Leeuwarden is dolgelukkig met de animo voor haar petitie. “Het is toch een prachtig kinderfeest. Ik herinner me dat wij vroeger jankend van de buikpijn op de bank lagen, maar toch tot kotsen toe doorsnoepten van de zakjes winegums, chocoladepinda’s en zuurstokken. Prachtig toch. Onze ouders juichten het van harte toe, want zij hoefden zeker twee weken geen boterhammen te smeren en groente voor ons te koken. Dat scheelde natuurlijk aanzienlijk in de huishoudpot”, zo herinnert zij zich.

Lodewijks is van mening dat kinderfeesten nooit de dupe mogen worden van bedilzucht van volwassenen. “Dat er nu geluiden opgaan dat de kleurstof schadelijk zou zijn, geloof ik niet. De schoensmeer op de gezichten van Pieten zijn toch zeker ook niet schadelijk. Laat ditsoort tradities asjeblieft niet verloren gaan”, zo stelt zij. Volgens haar toont het succes van de petitie aan dat heel Nederland er net zo over denkt.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan