Gorredijk en Beetsterzwaag tellen meeste OB-stemmers

De (foto: wijnjewoude.net)
Opsterlands Belang voelt zich beloond voor zijn inspanningen  (foto: wijnjewoude.net)

De aanhang van Opsterlands Belang lijkt zich vooral in de gemeente Opsterland te bevinden. Dat blijkt uit onderzoek dat is verricht in opdracht van de partij zelf. Opsterlands Belang wilde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen weten waar het zijn stemmers zou kunnen vinden in het electorale landschap.

Partijvoorzitter Wietze Schoon spreekt van ‘verrassende uitkomsten’. Hij toont zich vooral blij met de grote concentraties aanhangers in de dorpen Gorredijk en Beetsterzwaag. “We weten allemaal dat de kiezer op drift is. Veel kiezers zweven, en waaien tegenwoordig alle kanten op. Met dit onderzoek weten we waar we ons op moeten richten in deze campagne”, zegt Schoon.

(foto: Opsterlandsbelang.nl)
(foto: Opsterlandsbelang.nl)

De voorzitter voelt zich door de uitkomsten bovendien gesteund in zijn beleid. “De afgelopen raadsperiode heeft Opsterlands Belang alle pijlen gericht op onze gemeente. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Mensen in Opsterland weten wat ze van ons kunnen verwachten. OB-stemmers zijn massaal bereid zich te vestigen in onze gemeente, met Gorredijk en Beetsterzwaag als toppers. Dat lijkt mij een duidelijke beloning voor al onze inspanningen”, aldus de voorzitter.