Peiling: driekwart PvdA-ers gelooft in opstandingsverhaal

Socialisten denken dat gedeputeerde snel terug zal keren als Verlosser

De (foto: rtvnof.nl)

De socialisten kunnen amper geloven dat hun evangelie de komende periode hoogstwaarschijnlijk niet meer zal klinken. (foto: rtvnof.nl)

Een dikke 75 procent van alle Friese PvdA-stemmers denkt dat de partij snel zal opstaan uit de dood. Dat blijkt uit een peiling van buro OpiNu. Een overgrote meerderheid verwacht dat partijleider Jannewietske de Vries snel als Verlosser zal terugkeren in het college van gedeputeerde staten.

De PvdA-ers kunnen amper in woorden vatten hoe verloren zij zich voelen, nu ze buiten het college lijken te vallen. De socialisten kunnen haast niet geloven dat hun evangelie de komende statenperiode hoogstwaarschijnlijk niet meer zal klinken. “We zijn keihard aan het kruis genageld”, zegt een respondent. Een ander spreekt van “hoogverraad door de schriftgeleerden.”

Desgevraagd lijkt echter een kleine minderheid te geloven dat de partij hiermee definitief ten dode is opgeschreven. Driekwart is overtuigd van een wederopstanding, een flink deel denkt zelfs dat dit binnen drie dagen al kan gebeuren.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan