PC-stadion krijgt stalen hekken en veiligheidssluis

Kuipstoeltjes slechts één van veiligheidsmaatregelen

Rivaliserende supportersgroepen kunnen straks niet meer met elkaar in contact komen (foto: joramjanssen.nl)

Rivaliserende supportersgroepen kunnen straks niet meer met elkaar in contact komen (foto: joramjanssen.nl)

De nieuwe tribunes van het PC-stadion in Franeker behoren straks tot de modernste en veiligste van Europa. Supporters die de grootste kaatspartij van het jaar willen bezoeken, kunnen zich voortaan eindelijk volledig veilig wanen en hoeven niet meer bang te zijn voor wantoestanden en hooliganisme.

De komst van kuipstoeltjes in het stadion is slechts één van de maatregelen die worden genomen. “We hebben bewust niet teveel ruchtbaarheid gegeven aan alle andere voorzieningen in het stadion, omdat we veiligheid eigenlijk als een low profile issue zien”, zegt PC-voorzitter Johannes Westra, die onderkent dat de kuipstoeltjes “uiteraard” uit veiligheidsoverwegingen zijn geplaatst, maar ook extra comfort bieden aan de bezoeker.

Naast de stoeltjes zullen onder meer stalen punthekken rondom het veld worden geplaatst, en komt er een betonnen veiligheidssluis onderaan de tribunes. De verschillende tribunevakken zullen bovendien nadrukkelijker worden gecompartimenteerd, zodat rivaliserende supportersgroepen geen contact met elkaar kunnen maken. Ook de in- en uitgangen worden gescheiden zodat er geen treffen mogelijk is tussen hooligans

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan