Succesvolle kaatswedstrijd kan traditie worden

In Franker was een grasveld ingericht als wedstrijdveld, compleet met tribunes (foto: omropfryslan.nl)
In Franker was een grasveld ingericht als wedstrijdveld, compleet met tribunes (foto: omropfryslan.nl)

De kans is groot dat er volgende zomer weer een PC zal worden gehouden. Dat heeft de organisatie in Franeker gisteravond na afloop van de kaatspartij bekendgemaakt. Volgens het bestuur zou het zonde zijn om zo’n succesvolle wedstrijd geen vervolg te geven.

Duizenden mensen waren gisteren afgekomen op de kaatspartij in het centrum van Franeker. Een stuk grasland aan het eind van de Voorstraat was speciaal voor de gelegenheid ingericht als wedstrijdveld, compleet met tribunes aan weerszijden. “Een prachtig gezicht, en aan de opkomst te zien lijkt het publiek de PC in z’n armen te willen sluiten”, aldus voorzitter Johannes Westra.

Hij vindt het dan ook logisch dat de organisatie serieus overweegt om de wedstrijd een vervolg te geven. “Mogelijk zou de PC kunnen uitgroeien tot een heuse traditie. Dat zou een mooie impuls zijn voor de kaatssport”, denkt Westra. Of de wedstrijd dan ook weer in Franeker wordt gehouden, is nog niet bekend. Het PC-bestuur wil daarover binnenkort om tafel met burgemeester en wethouders van Franekeradeel.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost