Kaatsevenement kan stadje grote impuls geven

Het grasland aan de Sjaardemastraat zou een een goede wedstrijdlocatie zijn (foto: franekercourant.nl)
Het grasland aan de Sjaardemastraat zou een een goede wedstrijdlocatie zijn (foto: franekercourant.nl)

De Permanente Commissie, de organisatie die elk jaar de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar organiseert, heeft Franeker aangewezen als speelstad voor het komende evenement. De PC zal worden gespeeld op woensdag 30 juli 2014. Gemeentebestuur en ondernemers zijn zielsgelukkig met de toewijzing.

“Dit zal een enorme impuls geven aan ons stadje”, aldus voorzitter Sjoerd Elings van de Franeker handelsvereniging. “Jarenlang lobbywerk betaalt zich eindelijk uit. Achter de schermen en onder de radar hebben we met z’n allen keihard gewerkt om dit evenement naar onze stad te halen. Dat dat nu is gelukt zien wij als een enorme beloning.”

Ook op het gemeentehuis is met blijdschap gereageerd, “al moet er natuurlijk vanaf nu keihard gewerkt worden om de PC in goede banen te leiden. Maar de draaiboeken zijn al grotendeels gemaakt in de afgelopen maanden. We denken naast de nieuwe Poiesz supermarkt aan de Sjaardemastraat een mooi stuk grasland te hebben liggen waar de wedstrijden op gekaatst kunnen worden. Ook willen we een ‘nacht van de PC’ organiseren, een groot volksfeest. Natuurlijk zullen tijdens de wedstrijd zelf veel Friese pommeranten hun opwachting maken”, verwacht een woordvoerder van de gemeente.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost