Organisatie Liet wil Iris Kroes nog geen toezegging doen

Zangeres kan ‘net als iedereen’ deelnemen aan Fries liedjesfestival

De (foto: medemblikactueel.nl)

Iris Kroes wil graag meedoen (foto: medemblikactueel.nl)

Als Iris Kroes graag wil meedoen aan een songfestival is ze vrij om zich op te geven voor Liet, maar de organisatie zal haar niet op voorhand selecteren hiervoor. Dat heeft het bestuur van de Stichting Liet vanavond laten weten in reactie op de bekendmaking van de zangeres dat ze zich beschikbaar stelt voor het songfestival.

“Iris is natuurlijk een zeer gewaardeerde zangeres en zeker de combinatie met de harp maakt van haar een unieke artiest, maar we kunnen nu eenmaal niet omwille van één persoon ons hele beleid omgooien”, laat het bestuur van Liet in een reactie weten. “Iedereen kan zich opgeven als deelnemer aan Liet, en de besten halen de finale van ons songfestival. En we hebben zoveel sterren in onze provincie, daar hoeven we heus geen uitzondering op te maken”, zo staat in een perscommuniqué dat in allerijl is verspreid.

De organisatie laat wel weten ‘welwillend’ te staan tegenover het initiatief van Kroes, en ‘open te staan voor dialoog’ met haar. “Elk initiatief dat Liet verder kan helpen zich te ontwikkelen juichen wij natuurlijk toe”, zo laat het bestuur weten.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan