Duizenden belangstellenden zoeken latente homo’s thuis op

"Liever in de kast blijven dan in een hokje worden gestopt", aldus de initiatiefnemers (foto: denhaagfm.nl)
“Liever in de kast blijven dan in een hokje worden gestopt”, aldus de initiatiefnemers (foto: denhaagfm.nl)

Exacte cijfers zijn er nog niet, maar de organisatoren van ‘kom in de kast’ durven de open dag van latente homoseksuelen nu al een groot succes te noemen. Duizenden belangstellenden zochten afgelopen zaterdag homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen thuis op.

Bezoekers tonen begrip voor de latente homo's (foto: samenopwijn.nl)
Bezoekers tonen begrip voor de latente homo’s (foto: samenopwijn.nl)

“Prachtig om te zien hoeveel begrip zo’n open dag over en weer oplevert”, zegt initiatiefnemer Pieter Koser. “Mensen verwachten altijd maar dat homo’s uit de kast moeten komen. Zolang ze dat niet doen, worden ze door de maatschappij niet serieus genomen. Nu konden de latente homoseksuelen eindelijk eens hun kant van dit verhaal laten zien. Dat het soms heel prettig toeven is in de kast, omdat je daar aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Wij zeggen altijd maar: liever in de kast blijven dan in een hokje worden gestopt.”

Een bezoeker aan één van de kasten in Berlikum beaamt dit. “Waarom zouden homo’s eigenlijk uit de kast moeten komen? Wij kunnen ook naar hén komen. Dat is natuurlijk wel zo eerlijk. En tja, zolang je niet uit de kast komt kun je lekker van twee walletjes eten. Het is dus eigenlijk prachtig dat die kasten bestaan. Ik heb beslist meer waardering gekregen voor deze mensen”, aldus de man. “Maar zet mijn naam maar niet in de krant, want mijn vrouw weet hier niets van.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost