Geldrovers beloven buit terug te brengen

De (foto: degelderlander.nl)
De overvallers tonen zich teleurgesteld dat ze hun stad niet verder kunnen helpen (foto: degelderlander.nl)

Het geldbedrag dat gisteren werd buitgemaakt bij de ramkraak in Joure is bij lange na niet groot genoeg gebleken om het Icedôme in Almere te kunnen realiseren. Dat hebben de drie mannen die de pinautomaat van ING gisteren lieten exploderen, zojuist in een verklaring kenbaar gemaakt. De overvallers beloven de buit binnenkort terug te brengen.

De tegenvallende opbrengst lijkt het laatste bedrijf te zijn geweest in het spel om de exploitatie van het nieuwe ijsstadion rond te krijgen. In Almere wil geen enkele functionaris toegeven dat er opdracht is gegeven tot de ramkraak, maar volgens bronnen ‘kan er onmogelijk sprake zijn van toeval’. “Dat er op het allerlaatste moment nog een ultieme poging is gedaan om het geld bijeen te krijgen, zegt veel over de wil van Almere om het stadion te realiseren”, aldus een anonieme betrokkene.

Ook de overvallers zelf laten zich niet uit over hun motieven. In een geanonimiseerde verklaring laten ze echter weten ’teleurgesteld’ te zijn dat de opbrengst ‘onze mooie stad niet aan zijn felbegeerde attractie kan helpen’.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost