Ook Sjoukje Braaksma onverwacht geslaagd

VMBO-scholiere vindt passend zomerjurkje bij H&M

Het jurkje (foto: hm.com)

Het jurkje heeft een diepe V-vorm aan de achterkant (foto: hm.com)

Tegen alle verwachting in is ook Sjoukje Braaksma uit Oudehorne gisteren geslaagd. De VMBO-scholiere zat dagenlang in spanning, maar gisteren kon ze de verlossende boodschap doorgeven aan haar familie en vrienden. Bij Hennes en Maurits in Heerenveen wist zij een prachtig zomerjurkje op de kop te tikken, voor het heerlijk lage bedrag van acht euro.

Het gaat om een tricot jurk, licht glanzend met een diepe v-vorm aan de acherzijde. Geknipt voor het postuur van Sjoukje, vindt ze zelf. “Ik was echt uit de schroeven toen ik het zag. En helemaal voor die prijs. Het was vet spannend, allemaal. Volgende week ga ik met mijn klasgenoten, die allemaal eindexamen hebben gedaan, twee weken naar Chetsonikos. Ofzo. Daar ergens. Dus ik móést iets met uitsnijding achter hebben, anders kan ik net zo goed een bh van mijn moeder dragen”, aldus een opgeluchte Sjoukje.

De scholiere is dolblij dat ze nu verder kan met haar toekomst. “Na Chetso ga ik nog met me ouders naar Zweden. Geloof ik. Nou ja, iets kouds. Niet echt chill. Maar ja, boeiuh, daarna doe ik wel wat cools. Spanje ofzo. Met van die fokking wrede bro’s met fijne donko’s”, aldus Sjoukje, die nog niet weet wanneer ze uitslag krijgt van haar examens en welke vervolgstudie ze zal doen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.